Pink plum: de roze cocktail die je wil!

Pink plum: de roze cocktail die je wil!

Deze zomer mag een roze cocktail niet ontbreken tijdens de warme zomeravonden. De Pink plum cocktail has your back. Naast het feit dat het er iconic uitziet, is deze ook nog eens heerlijk! Twee vliegen in één klap, wel zo fijn. Hierbij het recept, you’re welcome.

Het perfecte glas voor jouw roze cocktail

Glazen komen in alle vormen en maten. Super fijn, maar daardoor wordt de keuzestress alleen maar groter. Wij zijn je helpende hand en kiezen samen met jou het perfecte glas voor dit drankje. Voor de Pink plum hoef je gelukkig niet met veel aspecten rekening te houden. Zolang de roze kleur maar goed naarvoren komt, het oog wil natuurlijk ook wat. Een glas met vintage look and feel zorgt ervoor dat jouw cocktail een echte eye-catcher wordt. Ontdek al onze glazen en kies jouw favoriet. Zo is het halve werk alvast gedaan.

Wat heb je nodig

  • 60 ml vodka of gin
  • 30 ml citroensap
  • 5 pruimen
  • 200 ml koud water
  • Vleugje anijs
  • Suiker op smaak
  • Eiwit 
  • citroen als garnering

Let’s go:

  1. Snijd de pruimen in stukjes en zet dit op een laag vuur.
  2. Voeg hier het suiker, anijs en water bij.
  3. Zijn de pruimen zo goed als opgenomen? Dan ben je ready voor de volgende stap.
  4. Zeef het pruimenmengsel zodat je een goede vloeibare substantie overhoudt.
  5. Doe dit in een cocktail shaker met de alcohol, citroensap en het een eiwit. Het shaken kan beginnen!
  6. Kies je favoriete glas om in te serveren.
  7. Schenk de cocktail in een glas.
  8. Leg een citroenschijfje op de rand van het glas.

Tip: doe ijs in de shaker om ervoor te zorgen dat het drankje lekker koud wordt en fresh blijft. Serveer wel zonder ijs, je wilt namelijk niet dat er te veel water bij komt, dat is niet goed voor de verhoudingen.

Ondertussen al zin gekregen in dit drankje? Wij wel. Nodig je favoriete mensen uit en haal een lekkere borrelplank te voorschijn. Dankzij de Pink plum cocktail kan jouw avond niet meer stuk, geloof ons maar. Geniet van het maken en het nuttigen!

Terug naar blog